otrdiena, 2012. gada 24. aprīlis

Kaķis, ezis, gailis, jenotiņš un citi zvēri jeb, kā es veidoju maskas bērniem



Kaķīša maskai izmantots melnais samts
Mani vecākie puikas apmeklē bērnudārzu un, kā visos bērnudārzos, arī mūsējā bērni spēlē teātri, gatavojas dažādiem svētkiem, iejūtoties parastu un neparastu zvēru lomās.
Teikšu atklāti, man patīk izdomāt bērniem maskas un tās realizēt dzīvē, un ja gala rezultāts iepriecina arī nēsātāju, tad ir liels prieks par iznākumu.
Tā nu šo gandrīz divu gadu laikā, kopš manējie apmeklē dārziņu tapušas kaķa, zaķa, eža, lāča, jenota un melnā gaiļa maska. Jāatzīst pēdējās divas ir īpašs gadījums. Kad, tuvojoties Mārtiņdienas svētkiem, jautāju Ernestam, kādu masku viņš vēlas, saņēmu pasūtījumu taisīt nevis vienkārši gaiļa, bet melnā gaiļa masku, bet jenots tapa pavisam nesen - aprīlī bērnudārzā Ernesta grupiņa bija iestudējusi "Mazulis Jenotiņš un tas, kurš sēž dīķī". Lieki piebilst, ka Ernestam bija iedota viena no galvenajām lomām... 




Kā top maskas... 
Parasti iedvesmai es meklēju dzīvnieciņa attēlu, tad smeļos idejas internetā (te dažas no iespējamajām vietām http://www.fleecefun.com/halloween-hat-pack.html, http://www.crochetpatterncentral.com/new_patterns.php), tikai tad top skicīte, materiālu izvēle un visbeidzot arī pats tērps.
Mazā Jenotiņa cepurei un vestei aizmugure ir no brūna, bet priekšpuse no pelēka flīsa, bet aste no mākslīgās kažokādas atgriezumiem, kam ar permanento flomāsteru iekrāsotas jenota astei raksturīgās strīpas



 
Auduma izvēle...
Man patīk flīss gan plānais, gan biezais, kā arī filcs. Tas arī mēdz būt dažāda biezuma un plānais audums ir ļoti pakļāvīgs, lai iegūtu nepieciešamo formu. Audumi tiek iegādāti šūšanas piederumu veikaliņā pie mājās vai Abakhan veikalā, kā arī lietoto apģērbu veikalā nopērku garus svārkus, kā tas bija ar kaķīša maskai nepieciešamo samtu, lai varētu audumu izmantot skaistām pārvērtībām.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru